Fazilah binti Omar CEO Yanimas Jaya SDN BHD Wins The Best Inspiring Women 2022 Award

Yanimas Jaya SDN BHD kini gembira. Sebabnya, syarikat yang terlibat dalam bidang perumahan dan pembinaan ini baru sahaja menerima anugerah pada majlis “ANUGERAH TERBAIK DARI 2022”.

Anugerah tersebut telah diberikan oleh MAJALAH ANUGERAH INDONESIA dengan kategori No. 1 Wanita Inspirasi Terbaik 2022. Anugerah berprestij itu diadakan di Hotel SARI PACIFIC Jakarta, Jumat malam (22/07/2022).

Anugerah tersebut diterima oleh Fazilah Binti Omar, Presiden Pengarah Yanimas Jaya SDN BHD.

“Anugerah yang saya terima malam ini sebagai Inspiring Women 2022, saya bersyukur dengan anugerah ini bermakna ada penghargaan umum daripada orang selain keluarga,” kata Fazilah ketika ditemu bual media.

Menurut Fazilah, ini merupakan anugerah antarabangsa pertama buat syarikatnya sejak ia diambil alih daripada arwah ibunya.

“Saya sebenarnya baru mengambil alih syarikat daripada arwah ibu, dan ini tahun kedua saya. Dan ini adalah tahun pertama untuk anugerah di peringkat antarabangsa. Jika terdapat beberapa anugerah dalam negara sendiri, ini adalah yang pertama untuk peringkat antarabangsa,” katanya.

“Dalam negara sendiri ada tiga anugerah”.

Dan kami datang semalam dan ini hari kedua, esok kami pulang ke Malaysia.

Menurut Fauzi, persiapan dan penerimaan di Indonesia sendiri sangat baik, hubungan Indonesia-Malaysia sangat baik dan tidak ada yang salah. Kami dari Malaysia ada empat orang, selain itu ada juga dari agensi lain.

Harapan kerana saya dianugerahkan wanita inspirasi 2022, jadi saya harap wanita lain tidak takut untuk mencuba. Kerana di Malaysia sendiri, syarikat yang terlibat dalam tanah atau perumahan boleh dikira dengan jari, dan hanya sedikit. Lebih-lebih lagi untuk ahli perniagaan dan orang Melayu, kerana dunia pembinaan dan pembinaan kebanyakannya dimiliki oleh orang Cina.

Sebab itu saya harap wanita lain tidak takut untuk terjun dalam apa jua perniagaan yang mereka minati. Dan terima kasih kepada pengunjung dan jawatankuasa penganjur atas anugerah ini kerana saya sendiri tidak menyangka akan mendapat anugerah ini,” akhirinya.

See Other News

Share This Article

Join This Spectacular Award!